Hyogo Prefectural Awaji Medical Center

Sumoto-shi, Hyogo
Hyogo Prefectural Awaji Medical Center

The strength and local character of the land, reflected in a building

This is a reconstruction and relocation plan for a core hospital that protects health and life. The tone of the exterior is set by brick and brick-like tile.
Horizontality is emphasized by elements such as broad eaves of Awaji tile and balconies on the high-rise section. The interior uses timber grown in the prefecture, to produce a warm and caring interior.

Category
Medical and Welfare Facilities
Solutions
Providing Safe and Secure Buildings
Sustainable Architecture
Awards
The 16th Public Buildings Award, Award for Excellence
Japan Prestressed Concrete Institute’s 2013 Award
AIJ Selected Architectural Designs, 2015
Share

Work data

Client
Hyogo Prefecture
Location
Sumoto-shi, Hyogo
Structure
Precast prestressed concrete, partly steel structure
Number of floors
8 above-ground levels
Total Floor Area
35,333m²
Completion
March 2013
Building Use
Hospital
Notes
Design and supervision: Hyogo Prefecture Land Development Department, Housing Construction Bureau, Building and Repairs Section, Equipment Section, Yasui Architects and Engineers, Inc.
Photo Credit
SS Co., Ltd. Hiroyuki Tsuda
  • Language Selection